Внутрішнє царство

  • Видавництво: Дух і літера
  • Автор: Уер Калліст
  • Мова видання: Українська мова
  • Перекладач: Інна Волосевич, Валентина Мільчевська, Анастасія Романик
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 240

Анотація

Єпископ Калліст (Уер) народився у Великобританії у 1934 р., викладає в університеті Оксфорда і очолює там православну парафію Константинопольського патріархату.


Книга «Внутрішнє Царство» відкриває шеститомне зібрання праць автора. Вона містить статті, в яких цікаво та глибоко викладені основи православного вчення про Бога і людину. Академічно витримані, натхненні справжнім молитовним досвідом, твори Владики Калліста допомагають читачеві творчо здобувати відповіді на протиріччя і шукання сучасного світу. Причому на доступних сходинах до такого співміркування із автором здатна стати не лише людина Церкви, а й просто будь-який щирий паломник на шляху до Істини.


Перед читачами «Внутрішнього Царства» розкривається в усьому розмаїтті життя Церкви в Духові Святім — її Отці: святі, мученики, подвижники, юродиві — живий ланцюжок, який не замикається «десь там у надрах історії», а поєднує, за словами Владики Калліста, час і вічність, житття теперішнє з «життям грядущого віку». Для автора духовне життя проявляє себе у людській творчості у різних її формах, тому серед співзапитувачів та співрозмовників автора поруч із свв. Григорієм Ниським, Серафимом Саровським і Силуаном Афонським — Клайв Льюїс, Томас Еліот і Федір Достоєвський. Центральну тему цієї книги, яка об’єднує різні за змістом і жанрами тексти, ми зможемо чи не найдостеменніше визначити словами улюбленого автором прп. Ісаака Сиріна: «Що таке милостиве серце? Спалахи людської душі за все сотворене...»

Про видавництво «Дух і літера»

Видавництво друкує твори гуманітарної класики зарубіжних і вітчизняних авторів з філософії, соціології, історії, політології, економіки, культурології, богослов’я, юдаїки тощо, а також видає гуманітарний часопис «Дух і літера».

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р