Смерть лева Сесіла мала сенс

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 240

Анотація

«Смерть лева Сесіла мала сенс» — роман Олени Стяжкіної про нашу війну й про долі людей, випадково поєднаних у Донецькому пологовому будинку в 1986-му році. Магія фотографії та запозичених імен перетворює незнайомців на гілки генеалогічного дерева — і вони врешті стають родиною, головна в якій — маленька дівчинка. У книжці безліч переходів — стоматолог стає воєнним хірургом, цап — сапером-собакою, боягузливий радянський чиновник набуває рис янгола-охоронця, продавчиня косметики перетворюється на інструктора зі снайперської стрільби... В українському Донбасі. На початку ХХІ століття. Проте час у книжці — доволі умовна величина.

 

Це перший роман авторки українською мовою — втім, не повністю: за задумом, українська тут — чи не найголовніша точка переходу, в якій свідоме прощання з російською означає для героїв та негероїв можливість бути собою.

 


Про видавництво «Видавництво Старого Лева»

«Видавництво Старого Лева» – книги для всієї родини. Усі, від наймолодшого до найстаршого, знайдуть у «Видавництві Старого Лева» щось до душі. Ми дбаємо про те, щоб наші книжки надихали читати і їх не хотілося випускати з рук ані дітям, ані батькам!

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р