Танці навколо штучного хріну

  • Видавництво: Фенікс
  • Автор: Василь Усатенко
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 240

Анотація

Повість «Танці навколо штучного хріну» скроєна з кількох переплетених низок подій, що відбуваються у сучасному українському селі. У порівнянні з щоденним виром у столиці, наші села здаються завмерлими у часі. Лише інколи впадають у око супутникові тарілки на хатах під очеретом та wi-fi антени, що підмигують індикаторами поряд з гніздами лелек, та сучасні автівки поряд з якими гордовито пасуться гуси. Сучасні селяни не тільки рубають дрова, щоб зігріти оселю, обробляють власну землю, щоб заробити на достойне життя, чи ходять до ворожок, щоб ті намовили їм гараздів, а й питають порад у Інтернеті, крутять бурхливі романи, мстяться за зради та пристрасно кохаються.


Історії Василя Усатенка це саме життя – невигадане, колоритне, парадоксальне, сумне і смішне. Ситуації, буденні, ніби й не варті уваги, автор бачить і відтворює з тонким почуттям гумору, глибоким розумінням людської психології, заглиблює читача в атмосферу подій і змушує до емоційного співчуття героям оповідань. У сучасному світі мегаполісів і великих амбіцій твір Василя Усатенка повертає нас до простих і природних речей, до примхливого розмаїття людських характерів і відносин.   

Лідія Кудрявцева, журналістка


Головний герой — тракторист. Ні, не той колгоспник-ударник, про якого понаписувано багато чого в минулому столітті. А сучасний селянин-підприємець, який викручується, як може, працює як віл, намагається почати щось нове, хоча йому й страшно. Такі ж і його двоє найближчих товаришів. Автор не ідеалізує своїх героїв, тому їм віриш — отим ревнощам, заздрості, намаганню помститися чи врятувати когось.

Ірина Хомчук, редактор.

Серія: Українська сучасна література. Нова хвиля ХХІ.


Про видавництво «Фенікс»

Видавництво Фенікс є передовим дилером в області дизайнерських виробів, подарункових наборів і декоративної і бізнес-поліграфії. Ми співпрацюємо зі світовими брендами, розробляємо і впроваджуємо унікальний і професійний дизайн, виробляючи кращі дизайнерські вироби. Ми володіємо навиками системного мислення і багаторічним досвідом в реалізації складних проектів в сфері поліграфії. Видавництво Фенікс є флагманом продажів дизайнерських виробів в сфері поліграфії.

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р