Батуринський архів (упорядник Тетяна Таїрова-Яковлєва).

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 343

Анотація

 З історичних причин на сьогодні переважна більшість документів з історії України XVI–XIX ст. зберігається в архівах Росії, до яких українські дослідники не мають доступу. Тож на сьогодні стоїть нагальна потреба донести ці документальні скарби до наших фахівців та усіх, хто цікавиться українською минувшиною, адже їх дослідження дозволить глибше зрозуміти цей драматичний період історії Української держави та засвоїти його уроки.

До книжки увійшли документи, що стосуються історії Українського гетьманства 1690–1709 рр., зокрема корпус так званого Батуринського архіву, вивезеного О. Д. Меншиковим з гетьманської резиденції під час її знищення в 1708 р. Документи являють собою вхідну канцелярію гетьмана Івана Мазепи — єдиний гетьманський архів кінця XVII — початку XVIII ст., що дійшов до наших днів. Крім того представлені оригінали й копії універсалів І. Мазепи, які не відомі широкому загалу. Видання стане у пригоді українським поціновувачам та дослідникам історії, студентам та викладачам.

Про видавництво «Кліо»

Спеціалізація – видання наукової й науково-популярної літератури з гуманітарних і суспільствознавчих дисциплін, довідкових видань, словників тощо.

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р