Жираф Монс. Харківська історія воєнної весни (артбук)

  • Видавництво: АССА
  • Автор: Олег Михайлов
  • Мова видання: Українська мова
  • Іллюстратор: Костянтин Зоркін
  • Перекладач: Костянтин Солов’єнко
  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 64

Анотація

Мистецтво під час війни особливе. Тим паче у прифронтовому місті. Каміння з неба тут зазвичай падає до оголошення повітряної тривоги. Але в понівеченому, утім незламному Харкові працюють театри. І спільні зусилля драматурга Олега Михайлова, художника Костянтина Зоркіна, режисерки Оксани Дмітрієвої та акторів і працівників Харківського державного академічного театру ляльок дали життя новій виставі. Будь-якої миті підступний ворог може перервати щемку історію про жирафа Монса, який живе під обстрілами. Страшну історію, але з надією на щасливий фінал.  

Навряд чи ви приїдете до Харкова найближчим часом. Тому відкрийте цю книгу — артпроєкт, створений спільно харківським театром та харківським видавництвом.  

Нам є про що розповісти. Ви повинні це знати. Харків того вартий! 

І жираф Монс, звісно, теж.

Частина коштів від продажу книги буде передана Харківському державному академічному театру ляльок імені В. А. Афанасьєва.

Чому варто читати:

Треба говорити про війну, бо, на жаль, це наше сьогодення, отож маємо бути щирі. І про втрату, і про смерть. Говорити зрозумілою і для дітей, і для дорослих мовою, зрозумілими образами. “Жираф Монс” — це така собі щира розмова про те, що сьогодні відбувається. Але найголовніше те, що ця книжка дарує надію на краще і переконує, що лихо не триватиме вічно.

Про видавництво «АССА»

АCСА (Агенція Сучасних Спеціалістів та Авторів) — видавництво, що спеціалізується на випуску дитячої, художньої та шкільної літератури. Свою діяльність на книжковому ринку видавництво розпочало у 2009 році з випуску туристичної літератури — путівників та карт. З 2013 року і до сьогодні АССА активно розширює асортимент навчальної, розвиваючої та художньої літератури для дітей, випускаючи щороку понад 50 найменувань. Продукція видавництва орієнтована на сучасних дітей і сучасні реалії

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р