Мрії мого батька. Історія про расу і спадок

  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 448

Анотація

«Мрії мого батька» — перша книжка Барака Обами, який на час її виходу 1995 року був відомий лише як громадський діяч та перший в історії чорношкірий президент журналу Harvard Law Review. Саме цьому фактові, точніше, спричиненому цим фактом зацікавленню видавців до постаті Обами, Барак Обама завдячує своїм письменницьким дебютом, а книжка — визначеним, «замовленим», фокусом на його біографії.


Ця доволі докладна розповідь про молоді роки майбутнього політика, а згодом — президента США, є дуже нетиповою, далекою від стереотипів історією чорношкірого американця: дитинство у білій сім’ї матері та навчання у престижній школі, життя у далекій екзотичній Індонезії, а отже — від ранніх літ обізнаність з дуже різними суспільствами, відкритість до життя у дуже різних прошарках суспільства, довга і виснажлива історія стосунків із батьком, подорож до Кенії, зустріч і прийняття африканської частини свого роду.


Проте, парадоксальним чином, це універсальна історія про виклики модернізації і родинні травми, колоніалізм і самотність, в якій українські читачі можуть побачити значно більше знайомого, болючого, оплакуваного і гаряче обговорюваного, ніж можна було очікувати від американського автора.



Про видавництво «Yakaboo Publishing»

Yakaboo Publishing - українське незалежне видавництво, засноване 2016 року інтернет-книгарнею Yakaboo.ua і видавчинею Оксаною Форостиною. Мета видавництва - підтримувати українських авторів та видавати книжки з якісним контентом, реагуючи на запит читача. Наразі Yakaboo Publishing змніло свою стратегію розвитку й працює не тільки над книжками у жанрі нонфікшн, а й над дитячою на художньою літературою.

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р