Мала хронологія мистецьких подій і пам'ятних дат ХХ століття: Україна і світ

  • Видавництво: Apriori
  • Автор: Роман Яців
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2021
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 544

Анотація

Довідник є першою авторською спробою систематизувати великий масив фактів щодо історичної динаміки розвитку образотворчого мистецтва XX ст. в широкій контактній конфігурації України та світу. В основі хронології відомі й маловідомі відомості про значимі культурно-мистецькі події: художні виставки, заснування мистецьких організацій, поява творчих маніфестів та вагомих мистецтвознавчих і культурологічних праць, дати створення мистецьких творів, етапних подій у творчості багатьох мистців тощо.

Важливою особливістю книги є представлення у складних організаційних взаємозв’язках українських художників, теоретиків мистецтва, артменеджерів і в Україні, і в різних культурних центрах світу. Чимало фактів засвідчує активну участь мистців, вихідців з України, в культуротворчих процесах в Європі, на Американському континенті, в Австралії.

Хронологію подій супроводжує широкий візуальний ряд репродукцій знакових мистецьких творів ХХ століття.

Для мистецтвознавців, культурологів, практиків мистецтва, істориків, зокрема викладачів, аспірантів, студентів, а також усіх, кого цікавить історія мистецтва.

Про видавництво «Apriori»

Publishing of photo albums, local history, ethnography, nursery, artistic, spiritual literature, as well as calendars, postcards, brochures and maps. Publishing and printing services.

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р