Наш сусід Альберт Гофман

  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 152

Анотація

«Наш сусід Альберт Гофман» – збірка есеїв сучасної української письменниці Галини Петросаняк. Усі тексти в ній навіяні подорожами, зокрема й перебуванням у певних локаціях: опиняючись у нових, незнайомих місцях, починаєш уважніше вдивлятися в деталі, фіксувати враження, свідомо проживати кожну мить, вихоплювати особливості поведінки, глобально ж – менталітет народу. Потреба відкриттів споконвіку приваблювала людей до руху. Гостям і чужинцям доступний неупереджений погляд, саме тому, вивчаючи історію, ми нерідко покладаємось на спогади та нотатки подорожувальників.

 

В анотації до «Нашого сусіда…» є речення: «Покидаючи місто, до якого ви вперше прибули учора вранці, ви відчуваєте, ніби тут провели не два, а щонайменше п’ять днів»; деколи здається, наче за короткий проміжок часу минуло ціле життя. Як писав Володимир Винниченко, щастя – це момент, власне, з них складається книжка. Авторка вихоплює найцікавіше з того, що їй вдалось побачити. Багато відвіданих міст і місць «жили» в ній ще задовго до першої зустрічі. 

Про видавництво «Publishing House 21»

"Publishing House 21" is a Chernivtsi publishing house, which has been on the market since 2004. Specialization: Ukrainian and translated literature; artistic, non-fiction literature of modern Ukrainian and world authors German-language authors from Ukraine, manuals, scientific research; memoirs and ticket literature of European authors.

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р