Маруся Богуславка. Огненне коло

  • Видавництво: Apriori
  • Автор: Іван Багряний
  • Мова видання: Українська мова
  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 552

Анотація

Іван Багряний (Лозов’яга) мріяв створити епопею про українську молодь в часи Другої світової війни, але встиг написати лише першу та останню частини – романи «Маруся Богуславка» та «Огненне коло». Несподівана смерть не дала можливості Генію завершити задум, тому ми ніколи не дізнаємося, які ще величні твори могли б мати.

В романі «Маруся Богуславка» змальована похмура передвоєнна радянська дійсність, зокрема нелегка драматична доля української молоді в часи панування комуністичної диктатури, дійсність, в якій для виживання потрібно було стати конформістом, або носити маску і ніколи не показувати себе справжнього. В романі «Огненне коло» відтворено трагічну історію «роз’єднаного» українського народу, тих кого зіткнули в смертельному герці німецькі і російські окупанти. В основу твору покладено історію української дивізії СС «Галичина», яку влітку 1944 р. німці кинули в бій під Бродами, забезпечуючи собі можливість для відступу. Цей роман – це згусток болю і відчаю, самопожертви і відваги, надій і втрат й небажання скоритись.


Про видавництво «Apriori»

Publishing of photo albums, local history, ethnography, nursery, artistic, spiritual literature, as well as calendars, postcards, brochures and maps. Publishing and printing services.

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р