Викрадене дитя

  • Видавництво: Publishing House 21
  • Автор: Марша Форчук Скрипух
  • Мова видання: Українська мова
  • Перекладач: Юлія Любка
  • Рік видання: 2023
  • Обкладинка: тверда
  • Кількість сторінок: 200

Анотація

Надія разом із прийомною матір’ю приїжджає до Канади після закінчення Другої світової війни. Там на них вже чекає Іван – «чоловік, якого повинна називати батьком»: «Маруся та Іван вийшли з машини, а я залишилася сидіти на задньому сидінні. Що зі мною було не так? Весь цей час я хотіла, аби подорож закінчилася. Прагнула опинитися вдома. Але чи це справді був мій дім?». Останні п’ять років дівчинка провела в таборі для переміщених осіб. Її переслідують тривожні спогади. Хто вона насправді? Надя бачить образи іншої родини, нацистську форму, Гітлера... Та чи може вірити в те, про що розповідають її марення?

Дизайнерка обкладинки, Анна Стьопіна, поділилася закладеними в малюнок символами: «Основну ідею візуалу до книги «Викрадене дитя» я побудувала навколо спіралі пам'яті, адже саме пам'ять та спогади є ключовою темою роману. Яблуко ж є своєрідним шифром, що делікатно перегукується з тим, як Маруся по колу зчищує з нього шкіру – делікатно та терпляче, як вміє лише вона. Так само й ми, по мірі того, як добираємось до м'якоті, так само поступово нам відкриваються все нові подробиці з минулого головної героїні – розкручується спіраль спогадів. 

Акварельний бузковий колір також обраний не випадково, але про це цікавіше буде дізнатись у процесі читання книги».

Про видавництво «Publishing House 21»

"Publishing House 21" is a Chernivtsi publishing house, which has been on the market since 2004. Specialization: Ukrainian and translated literature; artistic, non-fiction literature of modern Ukrainian and world authors German-language authors from Ukraine, manuals, scientific research; memoirs and ticket literature of European authors.

Львівський книжковий ярмарок «Форум видавців»
15-19 вересня 2021 р